Az alapító, Borbíró Gertrud

A PANDHY’S™ márkát Borbíró Gertrud hozta létre. Ő alkotta meg a márkát híressé tevő depilációs cukorkészítményeket, ő a szabadalmak birtokosa, ő dolgozta ki az anyagokhoz kapcsolódó depilációs technikákat, valamint a képzések metódusát, képezte az eljárás első oktatóit világszerte.

Szintén ő PANDHY’S™ termék kigondolója, és nagyrészük az ő fejlesztésében jött létre.

A koncepció

A fejlesztési koncepció a társaság működésének első pillanatától a külön utas, unikális, ugyanakkor szakmailag kikezdhetetlenül eredeti és trendsetter jellegű kívánt lenni és lett is.

Relatíve fiatal és kis cégként a CosMed Kft. a professzionális kozmetika nagyon sok szereplős piacán sikerre csak akkor számíthatott és számít, ha szembe megy a trendekkel. Nem kívánhatjuk, hogy bárki is kövessen minket, ha beállunk a sor végére és megyünk a többiek után. Csak akkor remélhetjük, hogy lesz, aki majd utánunk jön, ha a másik irányba indulunk és persze, ha képesek vagyunk arra, hogy a saját utunkat vonzóvá tegyük mások számára.

A recept tehát azzal kezdődik, hogy legyen egy pontosan definiálható piacunk, például a professzionális kozmetikai szolgáltatásokat igénybe vevők piaca. Miért is jó ez? Ha jól körülírható az általunk célzott piac, akkor könnyű azonosítani, megtalálni és megszólítani.

A következő lépés, hogy kell valami különleges a kezünkbe. Nem a nagy felfedezésekre kell okvetlenül gondolni természetesen, a felfedezés az nehéz dolog és nem is csak elhatározás kérdése. Innovatívnak, kreatívnak lenni viszont nem nehéz. Ez meggyőződésünk szerint világlátottság, nyitottság és attitűd kérdése elsősorban. Ismernünk kell a piacot, a felhasználóinkat, ha ismerjük és értjük az általunk célzott piacot, akkor látjuk annak a réseit is, és elég bátornak kell lennünk ahhoz, hogy elhiggyük, hogy tudunk kínálni valami oda valót.

Aki ezt az utat járja, jó, ha úgy szemléli a vásárlót, mint egy gondolkodó lényt, akinek van esze és használja is azt. Ez azért jó, mert az elme maga is egy mechanizmus, amit ugyanolyan hatékonyan lehet irányítani, mint a gépeket a gyártósoron. Nem kell félni a nem szokványos gondolatoktól és megközelítésektől, ha okosan és értőn közelítünk, azt csinálunk a vevőinkkel, amit akarunk.

Amit mi csinálunk az az, hogy különleges termékeket árusítunk, hatásos történettel körítve. A termékeinkkel azt az élményt is áruljuk a közvetlen felhasználóinknak (azaz a kozmetikusoknak), hogy ők bizonyos értelemben kiválasztottak és különbek, mint a többiek, mert például a vásárlás jogát egy tanfolyam elvégzésével nyerik el. Tehát nem csak terméket árulunk, hanem tudást, ismeretet, információt.

Ezen a ponton tehát az a lényeg, hogy mindent; a terméket, a kapcsolódó kommunikációt, mindent-mindent személyessé kell tenni, mindennel kapcsolatban az a benyomása, élménye kell, hogy legyen a vevőnek, hogy az egész pont róla és pont neki szól. Ő akár része még a fejlesztéseknek is, az ő igényei határozzák meg a termékpolitikát, a fejlesztési irányokat stb. A PANDHY’S™ esetében ez pontosan így van; valóban a vevőktől érkező visszacsatolások alapján megyünk tovább és tovább.

Ha jó a “belépőnk”, azaz az alapot jelentő termékünk, amivel piacra léptünk, és amivel megvetettük a lábunkat, akkor utána már lényegesen simább és egyszerűbb az út. A PANDHY’S™ a lábát a cukor-depilációval tette be  az ajtó-résbe. A mai napig a cukor-depiláció a zászlóshajója a cégnek. Amit ezzel nyújtunk a felhasználónak, az olyan reputációt teremtett a márkának, hogy a felvevő piacunk világszerte szinte feltétel nélkül befogadóvá vált mindennel szemben, ami tőlünk jön, hozzánk kapcsolódik.

A piac ugyanakkor könyörtelenül elvárja természetesen a továbbiakban is, hogy különlegeset, eredetit és top minőséget kapjon, hiszen ezekkel az ismérvekkel azonosítja a brandet, ezért lojális és feltétlenül elfogadó az irányunkba.

Egyet nem engedhetünk tehát meg magunknak; nem okozhatunk csalódást neki, nem csaphatjuk be, mert akkor visszafordíthatatlanul vége a bizalomnak és ezáltal a sikernek.

Így foglalható tehát össze az üzlet és termékpolitika, amit mi a kezdetektől követünk Magyarországon és az összes külföldi piacunkon is a disztribútoraink által. 

A cég és a termékcsalád természetes evolúciójának következménye, hogy a termékfejlesztési, gyártási és forgalmazási, valamint a szakképzési tevékenységgel párhuzamosan fejlődött a szolgáltatási ág is, azaz egymás után nyíltak a PANDHY’S™ szalonok világszerte. 

Eleinte a depilációs szalonok voltak jellemzőek a PANDHY’S™ név alatt, ahogy azonban egyre bővült a termék kínálat, létrejöttek a teljes szalon-palettával működő szolgáltató egységek is.

A PANDHY’S™ márkanév alatt ma már a professzionális kozmetikai szolgáltatások teljes skáláját lefedő termékkínálat rendelkezésre áll.

A fejlődés egy újabb szakasza a PANDHY’S beautique™ nemzetközi franchise hálózat rendszerének kidolgozása és beindítása. Ezt a lépést a nagy mennyiségű felhalmozott tudás és szakmai, valamint üzleti tapasztalat mellett, jelentős részben a CosMix your blend-your beauty termékcsalád megalkotása és piacra lépése tette lehetővé és időszerűvé.

A PANDHY’S™ CosMix termékcsalád teljesen újszerű, a konvenciókkal szembenálló módon közelíti meg a test és bőrápolást. A koncepció abból az alapvetésből indul ki, hogy mindannyian egyediek vagyunk, ahogy teljesen egyedi a bőrünk, egyediek és időről-időre változóak a kozmetikai szükségleteink és az azzal kapcsolatos elvárásaink is.

 A konvencionális bőrápolás elsősorban a különféle bőrtípusokat igyekszik kezelni, a CosMix – your blend – your beauty koncepció a vendég valósidejű szükségleteit, aktuális prioritásait szolgálja ki.

Tekintettel vagyunk a tényre, hogy a bőr él és állandóan változik, kölcsönhatásban áll a környezettel, a mindenkori körülményekkel, hatással van rá a klíma, az életmód, az alvási szokások, az alvás minősége, az étkezési szokások, a mindenkori ideg és lelkiállapot, az érzelmek és sok-sok minden egyéb is.

Ahogy a PANDHY’S™ esetében mindig, a CosMix termékcsalád minden egyes eleme is tudományos pontossággal és ötletes találékonysággal lett megalkotva.

Használatával lehetővé válik, hogy a kozmetikát a lehető legmagasabb szinten gyakoroljuk, úgy a szalon-szolgáltatások, mint az otthoni bőrápolás területén. Ezzel a minőségi színvonallal és ápolási koncepcióval egy olyan eszköz van a kezünkben a szalonvendégek megszólítására és kiszolgálására, ami a mai kor minden fogyasztói elvárására és igényére választ ad, kortól, földrajzi, kulturális és etnikai hovatartozástól függetlenül.

 A rendszer sokfélesége, kombinálhatósága és moduláris jellege a szó legszorosabb értelmében személyre szabhatóvá teszi, úgy a kezeléseket, mint magukat a formulákat.