laser szőrtelenítés
A PANDHY’S beautique szépségloungeban elérhető SKINIQUE Triple Wavelength Diode Laser gép segítségével tartósan élvezheti a szőrtelen simaságot! Alábbi összefoglalónkkal szeretnénk segíteni eligazodni a kezelést megelőző kérdésekkel kapcsolatban, így felkészülten és tájékozottan lehet megkezdeni az eljárást!

A legelső lépés

A legelső és legfontosabb lépés tájékozódni arról, hogy pontosan milyen lehetőségeink is vannak a szőrtelenítés területén. Mára már rengeteg opció elérhető akár saját otthonunk kényelméből, akár szépségszalonok, orvos esztétikai centrumok kínálatában. Amennyiben a lézeres szőrtelenítés a számunkra legszimpatikusabb választás, a kezelések megkezdése előtt mindenképpen fontos egy konzultációs időpontot foglalni szalonunkban, amely során kollégáink elvégzik a bőranalízist, tájékoztatnak a kezelés működési elvéről, kockázatairól és a várható eredményekről, valamint segítséget nyújtanak abban is, hogy milyen otthoni utóápolás hozza a legjobb eredményt! A konzultáció során megvizsgáljuk azt is, hogy nincs-e kizáró oka a választott kezelésnek, legyenek ezek a klasszikus kontraindikációk pl, epilepszia, melanóma, autoimmun megbetegedések vagy olyan termékek, gyógyszerek alkalmazása, amelyek a bőr fotoszenzitivitását növelik. A konzultáció során lehetőség nyílik a kezelendő terület egy részén elvégezni egy próbakezelést is, tehát alkalmunk nyílik megtapasztalni az érzést, illetve bőrünk / szőrünk reakcióját is.

Hogy készüljek az első alkalomra?

Ha a próbakezelés után a kezelés mellett dönt, a következő lépések betartásával máris biztosította a legoptimálisabb körülményeket a legjobb eredményekhez:
  • ne használjon testápoló terméket a kezelendő területen a kezelés napján
  • a kezelés előtti egy hétben kerülje az intenzív napozást és a szolárium használatot is, valamint alkalmazzon megfelelő fényvédelmet
  • a szőr növekedési fázisok miatt fontos, hogy a kezelés előtti 4 hétben csak borotválni lehet a kezelendő területeket
  • a kezelésre frissen borotválva érkezzen a legnagyobb eredményesség érdekében

A kezelés lépései

Az adminisztráció, tájékoztató és az analízis után megtisztítjuk a kezelendő felületet, esetleges testápolót, sminket eltávolítva. Amennyiben a kérdéses területen anyajegy, tetoválás, hegek vagy bőrelváltozás található, azt fehér jelölő ceruzával elfedi ezeket, hiszen a fehér festék a lézerfényt visszaveri, így nem tud kárt okozni ezeken a területeken sem. Amennyiben nagyobb, kidomborodó anyajegyet találunk, esetleg a tetoválás mérete indokolttá teszi, az adott területet kikerüljük. Ezután felrajzoljuk a kezelendő területet és felosztjuk kisebb részekre, ezzel is biztosítva, hogy a lehető legalaposabban tudjunk haladni és semmiképpen se hagyjunk ki egy szőrtüszűt se a kezelésből.
Kollégáink a kezelt területre saját, PANDHY’S beautique Hydro zselénket viszik fel vékony rétegben, amelynek összetétele révén, biztosak lehetünk, hogy magas tisztaságú, nem irritáló hatóanyagokkal támogatjuk a kezelést. Ez a zselé biztosítja a könnyű haladást, a kezelőfej csúszását, illetve a terület hűtését is. A gépet a felhasználó és a terület igényeihez igazítjuk. Folyamatosan ellenőrizzük vendégeink kényelmét és fájdalomérzetét, ennek megfelelően állítjuk be a kezelés paramétereit is.  A kezelés végeztével letöröljük a zselét és felvisszük az utóápoló krémünket, amely nyugtatja a bőrt, segít az esetleges bőrpírtól megszabadulni és hidratálja, ápolja a kezelt felületet.

Esetleges reakciók és otthoni ápolás

A kezelés után jelentkezhet enyhe bőrpír vagy duzzanat, ezek pár órán belül elmúlnak. Különösen azoknak ajánljuk az utóápoló termékünk otthoni használatát, akik viszketést, bőrszárazságot tapasztalnak a kezelést követő napokban. A folyamatos hidartáláson túl, a fényvédelem is nagyon fontos, ezért ajánljuk fizikai fényvédő termékeinket, például a PANDHY’S beautique Spray on Shieldet a kezelést követő 7-10 napban alkalmazni! Fontos, hogy a kezelést követő 72 órában ne alkalmazzon erős peelinget és kerülje az erős fizikai megterhelést, sportot és izzadást, a következő két hétben pedig a szolárium és a szauna használatot.