Avagy az ötletes angol nyelv egy újabb leleménye, és a világjárvány egyik nem kívánt mellékhatása

Az angol „mask” és az „acne” szavakból képzett MASKNE szó a maszk viselés okozta, gyulladásos bőrhibákat jelöli. A MASKNE a 2020-as és sajnos már a 2021-es év leggyakoribb és a legtöbbeket foglalkoztató kozmetikai problémájává lett a világjárvány miatt bevezettet elvárt, sőt egyenesen kötelező maszkviselés nemkívánt mellékhatásaként.

A maszk által fedett bőrfelszínen jelentkeznek ezek a bőrproblémák, kinél enyhébb, kinél pedig akár egészen súlyos formában. A maszkot klinikailag a mechanikai akne előidézőjének tekintik.  A mechanikai hatást a maszk és a bőr között fellépő súrlódás okozza, az orr és a száj körül kialakuló nedves és meleg környezet pedig a baktériumok elszaporodásának kiváló táptalaja.

A maszk viselésnek Ázsiában már jóval a Covid-19 előtt is nagy hagyományai voltak. A nyugati világban azonban mindez teljesen szokatlan, előzmény nélküli, a maszk állandó viselése  határozottan nem kívánatos velejárója a mindennapoknak.

A pandémia kezdete óta megfigyelhető a „maszk okozta pattanások kezelése”  típusú keresések jelentős növekedése a Google felületein. A fogyasztók tehát megoldásokat keresnek erre a nagyon is jelenlevő problémára. A rettegett járvány várhatóan a közeljövőben még jó ideig része lesz az életünknek, így valószínűsíthető, hogy a maszk viselés nem csak pillanatnyi problémát jelent.

Néhány kozmetikai cég már felült az új „hullámra” és „Maszk viselés alatti bőrápolási kódexeket” tesznek közzé webhelyeiken, tanácsokkal látva el az ügyfeleiket és népszerűsítve termékeiket. Mi is úgy gondoljuk, hogy vétek lenne kihagyni ezt a ragyogó lehetőséget, különösen úgy, hogy szakemberként ténylegesen sokat segíthetünk tanácsainkkal és a megfelelő termékek ajánlásával.

Tisztítás:

Fordítsunk különös figyelmet az arc maszk viselése előtti és az azt követő tisztítására. Fontos, hogy eltávolítsuk az olajos szennyeződéseket, tisztítsuk a pórusokat és az elhalt hámsejteket is rendszeresen peelingezzük.

PANDHY’S™ beautique Wash Foam mosakodóhab és/vagy a PANDHY’S™ beautique Peeling powder  használata tökéletesen tiszta bőrfelszínt garantál, segít a pórusok tisztán tartásában és normalizálja a faggyúműködést.

Hidratálás:

Rendkívül fontos a bőr megfelelő hidratálása, táplálása, hogy megerősítsük a bőr védelmi vonalát, a barrier réteget. Érdemes megfelelő bőrvédő hatóanyagokat tartalmazó készítmények közül választani, lényeges ugyanakkor, hogy könnyű, gyorsan feszívódó formulákat alkalmazzunk.

PANDHY’S™ beautique Hydro Cream Base gazdagítva PANDHY’S™ Inka -PureControl-al és/vagy PANDHY’S™ MultiMol HyaGel-el. A PANDHY’S™ beautique TimeTransformer Elixír szintén tökéletes választás akár önmagában is.

A PANDHY’S™ beautique Dew Tonic szintén csodákra képes a hidratálás terén, különösen ajánlhatók azok számára, akik a nyári kánikulában a maszk alatt esetleg még a habkönnyű krémektől is tartózkodnának.

Sminkelés:

Kerülendő a hagyományos smink alkalmazása arcmaszk viselésekor, ezek összetételüknél fogva önmagukban is nagyban fokozhatják a bőr faggyútermelését, nem beszélve arról, ha hatásukat a nedves, meleg maszk alatti klíma még tovább fokozza, amely potenciálisan eltömődött pórusok és pattanások kialakulásához vezethet. Mikor, ha nem most?! Soha nem volt még ennyire megkerülhetetlenül időszerű a PANDHY’S™ ásványi smink termékek használata, mint a por állagból és az összetételből adódóan legbiztonságosabb, legtökéletesebb megoldás a fedésre és ápolásra.

Remélem, tudtunk segíteni, adtunk 1-2 hasznosítható ötletet!

Üdvözlettel;

Borbíró Gertrud

Forrás: PANDHYS.HU