A PANDHY'S™ története

A CosMed Kft. klasszikus családi vállalkozásként alakult 2004-ben a saját fejlesztésű, szabadalommal védett, professzionális cukor-depilációs termékek gyártására, forgalmazására. A PANDHY’S™ professzionális, szőrtelenítő-cukorkészítményeivel és a kapcsolódó depilációs eljárással 2004. évi színre lépésekor alaposan felkavarta úgy a hazai, mint a nemzetközi szalondepiláció állóvizét. Az aktuális trendekkel és szokásokkal élesen szembe menő, minden vonatkozásában innovatív, a szakmát meghökkentő anyagot és eljárást kínált, ami ellentétben az akkoriban egyeduralkodó gyantákkal és gyantázással, teljesen új dimenziót nyitott a depilációban. Az évekig konkurencia nélküli PANDHY’S™ cukor – amit sok helyen csak a “világhíres magyar cukor”-ként emlegetnek – a hegemónia évei alatt olyan reputációt szerzett magának világszerte, ami a professzionális piacon megkerülhetetlen tényezővé emelte.

A társaság a mai napig kizárólag magyar, családi tulajdonban van. Az első években egyszemélyes irányítással működött. A gyors növekedés okán 2008-ban kezdődött a cégstruktúra tudatos építése. A termékfejlesztés és cégvezetés továbbra is tulajdonosi kézben van. Mára az alkalmazotti létszám a CosMed Kft.-ben 25 fő, cégcsoport szinten megközelíti a 40 főt. A társaság sóskúti központtal működik, sajáttulajdonú székhelyén. Ezen a helyszínen bonyolódik a teljes adminisztráció és működik a cégvezetés, valamint ugyanitt folyik a szabadalommal védett termékek gyártása is.

A kezdeti 5 elemes termékskála mára > 300 tagúra bővült. A termékek bizonyos hányada saját fejlesztésű receptúrák alapján bérgyártásban készül Magyarországon. Van a palettán néhány olyan készítmény is, ami sajátságos gyártás technológiai igényessége miatt külföldi helyszíneken kerül előállításra.

Azonos tulajdonosi szerkezettel működik gazdasági társaságunk Németországban, Spanyolországban, Angliában és HongKongban is. Felvállalt cégfilozófia az igényes és tudományosan megtámogatott „külön-utasság”, ahol a megoldásokat a megszokottal és a hagyományossal szemben, vagy azoktól eltérő utakon és módszerekkel kínáljuk. Ez határozza meg a termékfejlesztéseink irányát, a működést magát.

Konkurencia nélküli eljárásként léptünk piacra a szőrtelenítő cukorpasztával.  Ezzel alapoztuk meg a piaci pozicióinkat, ezzel szereztünk a felhasználóink körében olyan reputációt, ami alapján mindenre, ami tőlünk jön szinte fenntartások nélkül befogadóvá váltak. Könyörtelenül elvárják természetesen a továbbiakban is, hogy különlegeset, eredetit és top minőséget kapjanak, hiszen minket ezekkel az ismérvekkel azonosít a vevőnk, ezért lojális és feltétlenül elfogadó az irányunkba.

Folyamatos az innováció, az új termék fejlesztés. Különlegeset nyújtunk a depiláció mellett, az arc-, testkezelés és a sminkek területén. A 2013. év hozta a SPA termékeinket, a professzionális szépségipar újabb szegmensét nyitva meg ezzel a számunkra. Az előbbiekkel alapoztuk meg, az utóbbiakkal igyekszünk fenntartani az elmúlt 10 év átlagosan 30%-os éves növekedését.

A 2014. év újdonsága a TrueDelight™ márkanéven piacra kerülő, különlegesen magas hatóanyag tartalmú, Nature & Progres minősítésű, luxus kozmetikum család, ami a PANDHY’S™ termékekhez hasonlóan professzionális vonal, a lakossági alkalmazásra szánt készítmények is kizárólag szalon forgalmazás útján érhetők el, klasszikus kiskereskedelmi hálózatokban nem forgalmazzuk őket. Majd a 2015-ös évben egy régen dédelgetett álom vált valóra a CosMix termékcsalád létrejöttével. Mint az egyediség és a kreativitás megszállott híve, a CosMed Kft. létrehozott egy testreszabott kozmetikai termékcsaládot, egy koncepciót, ahol különleges, jól variálható formulák és a terapeuta szaktudása közös erővel létrehozzák a kozmetika igazi csodáját; a személyre szabott szépségápolást.

Nem csak terméket értékesítünk, hanem eljárást, technikákat és mint ilyen tudást és know-how-t is. Tevékenységünkben meghatározó szerep jut az oktatásnak. Saját tankönyveink, írott és audió-vizuális segédanyagaink, és saját fejlesztésű oktató, képző és továbbképző programjainkat alkalmazzuk világszerte a termékeink felhasználásához kapcsolódó alkalmazási technikák oktatásához.

Oktatóink, szakértőink keresett és népszerű előadói nemzetközi szakmai programoknak, ez úgy a meglévő, mint az új piacokon megadja a lehetőséget, hogy tudományos jelleget adjunk a marketing tevékenységünknek.

A CosMed Kft. 2012-ben a kozmetikus képzés piacára is belépett. A társaság fenntartásában működő PANDHY’S™ Szépség Akadémia keretei között magas szintű kozmetikus képzés zajlik, illetve oktatjuk saját, szintén akkreditált képzési programjainkat. Mivel úgy Európában, mint az egész világon nagyon nagy a kereslet a jól képzett kozmetikusokra, szépség-terapeutákra, együttműködésre léptünk az egyik legrangosabb nemzetközi kozmetikai képző és minősítő szervezettel, a CIDESCO-val, annak érdekében, hogy a magyar kozmetikusok “piacképességét” növeljük, iskolánkban a hallgatók CIDESCO diplomát is szerezhetnek, amelyet elismernek és elfogadnak a világ több, mint 40 országában, Ausztráliától, Dél-Afrikán keresztül, az Egyesült Államokig.

2006-ban nyílt Budapest belvárosában az első, központi referencia szalonunk. További közel 50 PANDHY’S™ referencia szalon működik világszerte, számuk folyamatosan nő. A referencia szalonok tapasztalatai és sikerei, valamint a piacok, az aktuális trendek és a fogyasztói szokások folyamatos elemzése alapján ítéltük úgy, hogy minden körülmény adott ahhoz, hogy útjára indítsuk a PANDHY’S™ franchise szalon hálózatát PANDHY’S beautique™ – skinique és sugar spot néven, 2019-ben.

Általánosságban objektív mutatók és önértékelés alapján a társaság piacképességét és pozícióit úgy belföldön, mint a külpiacokon, kiemelkedően jónak ítéljük. Ez a kedvező helyzet megkérdőjelezhetetlenül a jó piaci belépőnknek köszönhető, azaz annak a terméknek, amivel először piacra léptünk. Ez az egyedisége, a szerencsés időzítés és a tartósan magas minőség, valamint a magas hozzáadott érték – képzés, továbbképzés, folyamatos követés, vevőszolgálati szolgáltatások stb. – okán, olyan szinten megalapozta a pozíciónkat, hogy arra könnyű építkezni.

Erőségünknek tartjuk, hogy folyamatosan sikerül a niche gyártói szerepkörnek megfelelnünk, hogy úgy a termékeket, mint a vevőinkkel való kommunikációt, sikerül személyessé tenni, bennük azt – az egyébként a mi esetünkben teljesen valós – benyomást és élményt kelteni, hogy ő, a vevő az egész működésünk centruma, hogy minden pont róla és pont neki szól, része még a fejlesztéseknek is, az ő igényei határozzák meg  a termékpolitikát és a fejlesztési irányokat, hogy meg van bennünk a képesség a tőlük jövő visszacsatolások útján  felismerni, hogy mire van szüksége a piacunknak és van bennünk kreatív innováció, hogy ezeket kiszolgáljuk.