A tavasz és a napsütéses napok közeledtével egyre aktuálisabb a fényvédelemről beszélni! A legtermészetesebb módokat keressük a kozmetika minden területén, így teszünk a fényvédelem kapcsán is, hiszen nem csak mechanikai fényvédelméről híresek az Ásványi Sminkjeink, hanem a lehető legtermészetesebb összetételókről is, hiszen talkummentes, 100%-ig csak természetes pigmenteket tartalmazó termékekről va szó.

Az Ásványi alapozóval nem csak a kozmetikai hibákat tudjuk palástolni, bár néha az sem árt, ha ezáltal jobban érezzük magunkat a bőrünkben, viszont ezek a kis ásványi őrlemények csodásan tudják védeni a bőrünket is! [titán-dioxid és cink-oxid tartalmánál fogva természetes UV védelmet nyújt (SPF 20, UVA, UVB)]

Fantasztikus erővel süt a tavaszi nap, a sok bezártan töltött óra után hirtelen kilépve ebbe a szikrázó napsütésbe nem csak a szemünk hunyorog, a szervezet is védekezik az erős sugárzás ellen melanin-pigment termelésével, ami a bőr barnulását eredményezi.

A melanin nevű fehérje a bőr színét meghatározó festékanyag, mely egyben természetes fényvédelmet is biztosít. A melanin a hámréteg legalsó alrétegében, a bazális rétegben (stratum basale) keletkezik fehérjeszintézis során a hengerhámsejtek között található hatszög alakú festékképző sejtekben, a melanocitákban. Belsőelválasztású mirigyeink közül a hipofízis, a mellékvesék valamint a nemi mirigyek játszanak szabályozó szerepet a pigment szintézisében.

A bőr pigmentáltságától függően hosszabb-rövidebb időt tölthetünk a napon leégés nélkül. Bár a napozás következtében, a barnulás által erősebb fényvédelemre teszünk szert, számos egyéb kockázatnak tesszük ki bőrünket. A felelős magatartás ma már megköveteli a hatékony fényvédelmet a sugárzás mértékének és a bőr típusának megfelelően!

Az erkélyre kilépve vagy a teraszon begyűjtve a nap csodás energiáját, ne felejtkezzünk meg bőrünk védelméről!

A PANDHY’S™ Mineral Makeup család a természet bravúrja, nem kémiai laboratóriumok végterméke. A PANDHY’S™ ásványi smink anyagokkal szembeni bármilyen alapú allergia teljesen kizárható, minden bőrtípushoz, textúrához használható. Tartósítószer, talkum, olaj és illatanyag mentes minden eleme. Mellőz minden olyan összetevőt, aminek semmi más célja nincs, mint a térfogatnövelés, vagy a végtermék megjelenésének javítása.

 

Miért jó a PANDHY’S™ Mineral Makeup?

ásványi smink

 

  • Mert a legjobb minőségű, természetes ásványokból készül, tiszta pigmenteket használunk, ezáltal rendkívül tartós a vele készült smink.
  • Mert minden eleme talkum, olaj, szilikon és gyanta mentes, nem tömíti el a pórusokat, a bőr szabadon él és lélegzik a smink alatt is.
  • Mert nem tartalmaz tartósítószert, hiszen nincs is szükség rá, mivel az ásványok inertek, nem telepedhet meg bennünk semmilyen baktérium, minőségüket korlátlan ideig megőrzik a készítmények, kockázat nélkül használhatók irritál, gyulladt bőrön is.
  • Mert egyáltalán nem allergizál,
  • Mert titán-dioxid és cink-oxid tartalmánál fogva természetes UV védelmet nyújt (SPF 20, UVA, UVB)
  • Mert vízálló, sportoláshoz is használható,
  • Mert az ásványoknak természetükből eredően gyulladáscsökkentő hatásuk van, így használatából a problémás bőr is profitál,
  • Mert annyira bőrbarát, hogy bármilyen sebészeti beavatkozás, lézerkezelés, mikrodermabrázió, epiláció, depiláció, stb. után közvetlenül is alkalmazható, dermatológusok világszerte ajánlják.
  • Mert rendkívül gazdaságos.